Washington - Gettysburg - Niagara Falls - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Carlo en Heleen Zelst - WaarBenJij.nu Washington - Gettysburg - Niagara Falls - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Carlo en Heleen Zelst - WaarBenJij.nu

Washington - Gettysburg - Niagara Falls

Door: Carlo

Blijf op de hoogte en volg Carlo en Heleen

17 Juni 2009 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Vandaag stond er een lange rit voor de boeg. Voor ons betekent dat dus ook dat we goed bij stemband moeten zijn, want op de cd’s die we bij ons hebben moet je nou eenmaal keihard meezingen. We waren van plan om alvast een groot gedeelte richting Niagara Falls te rijden, waar we morgen, aan de Canadese kant, een hotel geboekt hebben. We zouden dan ergens tussen Washington en Niagara een motelletje pakken. We klopten weer traditioneel vroeg de veren en om 08.00 uur vertrokken we uit Washington. We waren van plan om niet de tolwegen te nemen, maar een beetje binnendoor en dan wel zien hoe het ging. Niet een echt plan dus, maar je ziet dan veel meer van het land zelf. Dat bleek ook, want we gingen werkelijk door leuke plaatsjes en door schitterende landschappen. Dit gedeelte van de USA is vooral veel glooiingen, heuvels en heel veel bossen. Ik ben echt gek op bossen (overdrijven mag toch wel een beetje Alan :)). Na een lekker ontbijt in een typisch Amerikaans restaurant, reden we verder richting Gettysburg. Hier wilden we een stop maken aangezien hier een belangrijke gebeurtenis heeft plaatsgevonden in de korte Amerikaanse geschiedenis. Hier heeft de grootste en laatste veldslag (1, 2 en 3 juli 1863) in de Amerikaanse burgeroorlog plaatsgevonden. In 3 dagen tijd werd deze, in blessuretijd, beslist in het voordeel van de Union en werden de Verenigde Staten een feit. Je kunt daar met de auto of met een gids een tour doen in die regio waar de werkelijke veldslagen plaatsvonden. Er waren vooral veel hele oude mensen die daar op af kwamen (volgens mij veteranen, die zelf nog mee hadden gevochten in de Burgerloorlog). Ook wij gingen een tour doen met de auto en besloten dat we een cd van 20 dollar nodig hadden voor wat specifieke informatie tijdens de tour. We kwamen er al snel achter dat we die beter niet hadden kunnen kopen want het was allemaal nogal warrig en langdradig. Na 30 – 45 minuten besloten we dus maar om er mee te nokken en onze weg te vervolgen richting de watervallen van Niagara (we hebben in ieder geval alvast een kado voor zwager Jaap voor het wegbrengen naar Schiphol).

Een half uur voordat we in Gettysburg arriveerden was het trouwens begonnen met regenen, en niet zo zuinig ook, en het is niet meer gestopt deze dag. Een hele grijze dag waardoor we ook besloten om dan maar helemaal door te rijden naar Niagara. Dat betekende wel dat we pas om 20.00 uur zouden aankomen en dus vele uren aan het rijden waren, maar gelukkig heb ik van mijn zwagers geleerd hoe je kunt rommelen met de tachograaf (die doen niet anders), dus we konden veilig doorrijden naar de Niagara. Ondertussen had Heleen ook nog even gereden, maar in die regen vond ze het al niets en toen we de al snel de bergen in reden (sterker nog, de wolken in reden) en we nog maar 50 meter zicht hadden, stopte ze abrupt bij een rustplaats en besloot ze dat ze het rijden op deze manier niks aan vond en wisselde dus direct weer met mij. Daarna zijn we maar linea recta naar Niagara gereden, 1 minuut uit de auto geweest om 2 foto’s te maken en daarna, door de regen, snel weer de auto ingedoken en een hotel gezocht. We zijn deze keer neergestreken in een Holiday Inn, aan de Amerikaanse kant van de watervallen. Morgen rijden we naar de Canadese kant en gaan we een boottocht op de Maid of the Mist maken naar de watervallen. Helaas zijn de weersverwachtingen niet veel beter dan vandaag…
Het is hier nu 23.45 uur (in Nederland 05.45), en we zitten er aardig doorheen.

Greetz,
Heleen en Carlo

P.s. het probleem met het plaatsen van de foto’s is nog steeds niet opgelost. We wachten nog even tot we wat meer tijd hebben en we een wat betere internetverbinding hebben om het uit te zoeken.

• 18 Juni 2009 - 06:11

Arianne:

Pff...wat een rit he?!
    Kan me die vermoeiende trip ook nog goed herinneren!!
    Vandaag genieten van het onbegrijpelijke natuurwonder :D

Enjoy!!

Ps. wel een foto maken van jullie in die smurfenjassen!!

• 18 Juni 2009 - 08:10

IJtske:

zeker allebei pijnlijke billen van het lange zitten. Kan me herinneren dat ik daar behoorlijk last van had.

• 18 Juni 2009 - 12:37

Pa En Ma:

hallo kinderen,
    wil even zeggen dat we van jullie verhalen genieten!

liefs van ons

• 18 Juni 2009 - 22:36

Cobie:

jammer van de regen. Ik hoop voor jullie dat het droog is met de boottocht op de maid of the mist. Dat komt wat gezellig over.

Groetjes

• 19 Juni 2009 - 16:55

Alan En Priscil:

ben benieuwd hoe jullie de falls vinden???
    ik vind zelf de hoefijzer de mooiste,we lezen het wel wat jullie nu daar weer gedaan hebben superrrrr.!!!
    [overdrijven maakt soms het verhaal leuker,dus het mag wel] grten

• 25 Juni 2009 - 17:40

Eva:

hopen dat het mooi weer wordt dan
    bij de watervallen