Apollo Bay - Warrnambool - Reisverslag uit Warrnambool, Australië van Carlo en Heleen Zelst - WaarBenJij.nu Apollo Bay - Warrnambool - Reisverslag uit Warrnambool, Australië van Carlo en Heleen Zelst - WaarBenJij.nu

Apollo Bay - Warrnambool

Door: Heleen

Blijf op de hoogte en volg Carlo en Heleen

17 Juli 2016 | Australië, Warrnambool

Vanmorgen werden we rond achten uit onszelf wakker. Lekker op tijd dus en dat was maar goed ook, want we hadden weer een drukke dag voor de boeg. Na het ontbijt hebben we een bezoekje gebracht aan het Visitors center, omdat daar vaak korting te krijgen is op attracties. We hebben daar met 20% korting tickets aangeschaft voor de Tree Top Walk, maar eerst naar Maits Rest. Een leuke, korte wandeling door het regenwoud met de heerlijke, frisse lucht van de enorme eucalyptus bomen.

Volgende doel was Otway Fly tree top walk. Hierbij loop je op 25 meter hoogte door de boomtoppen. Ik vond het soms wel een beetje eng, maar de constructie was zo gemaakt dat het per vierkante meter 400 kilo kan houden en het was bestand tegen windstoten van 280 km/u. Dat stelde me wel wat gerust. Er was nog een soort uitkijktoren die 46 meter hoog was en een gedeelte dat een beetje heen en weer zwiepte. Daar heb ik me maar niet aan gewaagd en heb ik aan dare-devil Carlo overgelaten.

Na de lunch kwamen de vele uitzichtpunten van de Great Ocean Road. Achtereenvolgens hebben we gezien:
Gibbon steps
12 Apostles
Loch Ard
The arch
London bridge
Bay of islands

Vooral bij de Twelve Apostles waande ik me in little China. Ik denk dat er geen Chinees meer in China was te vinden en dat ze allemaal hier zaten.
Ik vond persoonlijk de London Bridge en Bay of Islands nog indrukwekkender dan de Twelve Apostles. Bovendien waren er 99% minder Chinezen.

Nog een stukje geschiedenis over de Great Ocean Road. Deze is na de 1e wereldoorlog gebouwd door de soldaten die de oorlog overleefd hadden en is bedoeld als monument voor de gesneuvelde soldaten.

We zijn inmiddels gearriveerd in Warrnambool. Het is de meeste tijd wel zonnig geweest, maar soms ook wel erg koud. Vooral ‘s avonds… Omdat ze hier niet veel kou gewend zijn, hebben ze ook nergens verwarming. Soms een paar heaters maar dan houdt het wel op. We hebben al diverse keren gehoord dat het uitzonderlijk koud en nat is deze winter, dus wij zijn al lang blij dat het droog is.

We zitten weer in een prachtig motel in Warrnambool, Comfort Inn Western, met een lekkere ruime en schone kamer. Nu nog even het vuur opstoken en dan valt er niks meer te wensen.

Morgen reizen we verder naar The Grampians, een gebergte op zo’n 2 uur rijden hier vandaan.

• 17 Juli 2016 - 16:51

Ria:

Leuk Om de reissue met jullie mee Te mogen maken. Kijk uit naar het vole de verslag

• 17 Juli 2016 - 17:43

Pa En Ma:

leuk verteld Heleen!

• 17 Juli 2016 - 19:29

Jack:

Waren ook prachtige foto´s zo door het bosrijke deel, echt prachtig.
    En waar vind je die irritante chinezen niet eigenlijk..............
    Stook ze nog ff daar en op naar het volgende verhaal :-)