Vrijdag 20 juni 2008 Honolulu, Oahu, Hawaii
Door: Carlo
Blijf op de hoogte en volg Carlo en Heleen
21 Juni 2008 | Verenigde Staten, Honolulu
Daarna heb ik direct even de tv aangezet om te kijken of er voetbal wordt uitgezonden, en wat bleek, ik viel midden in de kwartfinale Kroatië – Turkije op ESPN. Wat dus weer betekent dat ik morgenochtend (08.45) hier Nederland – Rusland kan kijken! Dat is weer een meevaller.
Na de wedstrijd zijn we op stap gegaan naar het strand en onderweg kijkend waar er gezellige restaurantjes, winkeltjes en barretjes zijn (we zitten namelijk een minuut of 10 lopen daar vandaan). Uiteindelijk kwamen we aan op Waikiki Beach, wat eigenlijk een gewoon, mooi strand is, maar toch, Waikiki Beach!!! Heel erg druk, er liggen hier meer surfers in de zee dan dat ik wedstrijden heb gewonnen tegen Quick Boys (honderden dus…). Ik ging snel 2 bedjes en een parasol huren, en begreep iets te laat dat het 40 dollar kostte voor 4 uur. Duur, maar ja, nu horen we wel echt bij de jetset. Maar morgen gaan we toch ergens anders proberen, die jetset wordt ons op deze manier toch iets te gortig. Heerlijk temperatuurtje hier trouwens, een graadje of 30 en een lekker windje wat bij een eiland hoort. Tussendoor heb je af en toe een licht buitje (terwijl de zon gewoon blijft schijnen), dat duurt een minuut en dan is het weer droog. Jullie kunnen trouwens kijken hoe het is op Waikiki Beach, want als je naar de site gaat live.waikikitimes.com , dan kun je live naar de camera gaan die voor het Duke Kahanamoku Statue staat, en daar lagen wij achter op het strand. Om een uur of 4 zijn we maar gaan lopen naar het hotel en al snel bleek dat ik me weer verkeerd heb ingesmeerd en weer een paar rode vlekken verspreid over mijn lichaam heb (kleurt wel weer bij zou mijn moeder zeggen).
We zijn nog wel van plan om wat te gaan bekijken van het eiland (anders worden de stukjes zo saai). De natuur schijnt hier heel mooi te zijn en natuurlijk ook even naar Pearl Harbor (kijken of het net zo mooi is als de film :)).
We zijn net terug uit een Ierse pub die we tegenkwamen (Heleen dacht al dat er eentje was in die straat). Leuke bar met live muziek. Het waren wel gewoon Amerikanen die speelden, met wellicht Ierse voorouders (of niet), maar het was wel gezellig. Het mooiste was nog dat ik zag dat er iemand ging roken! In Amerika in een bar!!! Bijdehand als ik ben vroeg ik natuurlijk gelijk om een asbak. De man achter de bar had direct een vraag voor me: “Do you know that smoking is illegal in bars?”. Ik keek een beetje vreemd, maar zei maar dat ik dat inderdaad wist. Toen zei hij: “ok”, en kreeg ik een asbak. Blijkt dus dat je daar mag roken, maar als de politie binnen komt vallen en dat ziet, je een boete moet betalen van 50 dollar. Topbar dus! Is direct gebombardeerd tot stamkroeg. Zit ook maar 100 meter lopen van ons hotel.
Ik ben een klein beetje dronken en ga er nu mee stoppen.
Groeten van Heleen en Carlo.
21 Juni 2008 - 18:15
Alan&priscilla.:
hallo car en leentje, zijn jullie al een beetje over de jetleg heen na al die mooie belevenissen?harstikke leuk om te lezen wat jullie allemaal al meegemaakt hebben en wat er nog komen gaat....wij zitten klaar om oranje te gaan kijken,en jullie ook veel kijkplezier!!! -
21 Juni 2008 - 19:33
Eva:
al mensen in rietenrokjes en kokosnoot beha gezien?