Moab - Monument Valley
Door: Carlo
Blijf op de hoogte en volg Carlo en Heleen
23 Juni 2011 | Verenigde Staten, Washington, D. C.
Na een lunch in een typisch Amerikaans woestijnstadje, Mexican Hat (bij de foto’s zie je waarom dit plaatsje zo heet), gingen we verder richting Monument Valley. Vlak voordat we daar aankwamen reden we over een hele beroemde weg met een fantastische achtergrond, Highway 163, die al meerdere keren als decor heeft gediend in diverse films. Bijvoorbeeld in de film Forrest Gump, op het moment dat Forrest stopt met rennen, dat hij zich omdraait en naar huis toe gaat. Uiteraard hebben we daar wat plaatjes geschoten.
Uiteindelijk kwamen we om ongeveer 13.45 aan bij ons hotel, wat in het park zelf ligt, maar konden pas om 15.00 uur inchecken. We hebben de tijd dus wat gebruikt om wat informatie te krijgen over het gebied en voor de souvenirwinkel. Het is het enige hotel wat hier in het park staat en ik kan wel zeggen dat het heel bijzonder is en het uitzicht prachtig (http://www.monumentvalleyview.com/).
We hebben zelf ook wat foto’s genomen en filmpje(s) gemaakt met het uitzicht vanaf ons balkon van de 3e verdieping. Monument Valley ligt in Navajo Nation, een gebied/reservaat waar dus voornamelijk mensen wonen die afstammen van de Navajo indianen.
Nu het woord indianen is gevallen: Waarom kijkt een indiaan altijd zo? Omdat hij zo niets ziet. (hmmm, deze mop is toch leuker als je hem face-to-face vertelt en met de hand het gebaar bij je hoofd maakt, enzo. Dan is ‘ie namelijk briljant).
Het gebied van de Navajo Indianen is behoorlijk groot en het lijkt ook allemaal wel aardig, maar in feite is dit gebied volgens mij in de 19e eeuw aan hen gegeven, zo van: “Gaan jullie maar hier zitten”, want als je dit gebied ziet is er weinig mee te beginnen. Later is er trouwens wel wat olie en uranium gevonden, maar feit blijft dat ze ver achter liggen met allerlei voorzieningen, inkomen en scholing t.o.v. de ‘echte’ Amerikanen. Maar, zeggen ze zelf, ze zijn vooral blij dat ze hun eigen taal, gebruiken en tradities in ere kunnen herstellen hier. Ze hebben bijvoorbeeld ook een eigen rechtbank en pas voor de hele zware criminaliteit moeten ze naar een staats rechtbank.
De zonsondergang was ‘a bummer’. De zonsopgang schijnt heel mooi te zijn en die is morgen om 6.00 uur. We hebben afgesproken dat Heleen die voor haar rekening neemt. Waarschijnlijk sta ik ook wel op, want de foto’s die we hebben gezien van de zonsopgang zien er mooi uit, dus dat wil ik ook wel zien, maar veel vertrouwen heb ik er niet in, gezien de zonsondergang.
Inmiddels is de temperatuur ook geklommen naar een graad of 35, dus we kunnen alvast wennen voor Las Vegas, waar we over 2 dagen naar toe zullen rijden. Morgen eerst nog naar Zion National Park.
Vanavond hebben we redelijk goed gegeten in het enige restaurant hier. Heleen had een biefstukje en ik had Chili Con Carne, maar die redde het bij lange na niet bij die van mijn schoonzus Ada. Daarnaast krijg je hier altijd een glas water bij je eten en vanavond zelfs een hele kan, die wij nooit drinken. Typerend voor hier, want ze hebben namelijk geen zwembad (dus neef Tim, het is hier niks voor jou) omdat er vele mensen in dit gebied heel veel moeite moeten doen om aan hun dagelijkse water te komen, maar ze zetten dus wel ongevraagd 2 liter water voor je neus.
Foto’s zijn inmiddels geplaatst. Dit ondanks de heeeeeele trage internetverbinding en jullie kennen Heleen's geduld, dus een beetje dankbaarheid kan geen kwaad. Met de filmpjes zijn we bezig, maar dat duurt helemaal lang (53 minuten voor een filmpje van een minuut...). Blijf het dus in de gaten houden: http://www.youtube.com/user/carloenheleen?feature=mhee
Reacties:
Pa en Ma: Leuk dat jullie ook alles lezen en wellicht ook de filmpjes bekijken. Ik zou zeggen, blijf lekker 3 weken op vakantie, want dat is ook lekker, maar dat moeten jullie natuurlijk helemaal zelf weten. Wij hebben nog ruim een week te gaan dus daar gaan we nog optimaal van genieten. We houden contact.
IJtske: Ik weet het IJtske, maar soms weet je ook geen woorden meer buiten, mooi, prachtig, schitterend, fantastisch, etc. Maar die woorden hebben we al zoveel gebruikt dat het inderdaad eentonig gaat worden. Misschien ga ik wel in de Engelse taal verder.
Cobie: Ja, iedereen wordt ons zat denk ik. Wij ook, maar het einde is in zicht. Nog ff doorzetten mensen!
24 Juni 2011 - 06:05
Jack:
prachtig, sil van denk ook daar niet veel lawaai is zo in the valley, je hoort de rust.
Ik wens jullie vanaf deze plek nog heel veel plezierige en veilige kilometers, you american travellers!!
We spreken elkaar snel weer even en prikken een date.....(nu jullie even nadenken waar?)
xxxxx jack -
24 Juni 2011 - 06:15
Mariella:
Goeiemorgen!! Ik verbaas me toch elke keer weer over hoe uitgestrekt het is daar! Maar wel gaaf hoor, die enorme rotspartijen!! Dank aan Heleens geduld, voor het plaatsen van de foto's. Gisteren hebben wij het zonder "portretfoto" van jullie moeten doen, maar dat hebben jullie vandaag weer helemaal goedgemaakt hahaha.. Ben nieuwsgierig naar de zonsopgang....dus Heleen, graag het wekkertje zetten en een paar mooie plaatjes schieten voor jullie volgelingen "at home"!! Tot slot nog even klagen over het weer hier (kan het niet laten) het plenst hier op het moment...om gek van te worden!!
Wens jullie weer een hele fijne dag toe en kijk weer uit, naar het verslag van Heleen.
toedeloei xx -
24 Juni 2011 - 06:18
Mariella:
ps....dacht ik vandaag de eerste te zijn....is die Jack me toch weer voor pfffff -
24 Juni 2011 - 06:24
Ada:
Ja logisch dat mijn CCC lekkerder is, daar hebben die "mexicanen" helemaal geen verstand van..... -
24 Juni 2011 - 07:26
Arie Jonker:
Mooie foto's mensen, heb het idee dat ik dat hotel ook ken uit een film volgens mij een van de laatste James Bonds maar ik kan het mis hebben. En die mop is natuurlijk veel leuker als Bassie hem vertelt (laatst nog op tv ook in monument valley bij diezelfde indianen) verder veel plezier en de groeten van adriaan -
24 Juni 2011 - 13:08
IJtske:
Your view is incredible. Op z'n engels verder he! ;) -
24 Juni 2011 - 21:42
Jaap B Uit B:
blijf vooral doorgaan ik vind dat het niet verveeld en in het Engels haak ik af.
groetjes Jaap -
24 Juni 2011 - 21:49
Cobie:
Jullie hebben zo gek weg heel wat nationale parken gezien. En eigenlijk allemaal verschillend. Maarre heb ze daar zo weinig water dan? -
24 Juni 2011 - 21:56
Trudy:
slijmerd,met je ccc en er is geen betere dan die van Ada.Wil jij van de winter nog boerenkool en zuurkool? -
24 Juni 2011 - 22:01
Trudy En Piet:
you see wat happens when you fuck a stranger in the ass.groetjes ook van Niels van Haeften -
25 Juni 2011 - 20:10
Remi-ann:
allright, allright, pretty good, pretty neat....
dat zijn toch de toefjes op de taart van het leven.