Rocky Mountains
Door: Carlo
Blijf op de hoogte en volg Carlo en Heleen
19 Juni 2011 | Verenigde Staten, Westminster
Daarna vertrokken we voor een rit van ongeveer 2 uur door de bergen richting het Rocky Mountain National Park. Ook weer een mooie rit die voornamelijk omhoog ging. Dat maakte het voor Heleen met haar duizeligheid, op dat punt al omgedoopt tot hoogteziekte, er niet beter op. Het was zelfs zo erg dat ze tijdens het eten bij de Subway van mijn 7-up dronk, en dat niet door had. Ze was het even helemaal kwijt allemaal. Aangekomen bij het Nationale Park stond ons een mooie rit te wachten, in het begin door prachtige dalen met (weer) dieren, bossen en rivieren, maar al gauw ging de tocht nog hogerop. We gingen zelfs zo hoog dat we op een gegeven moment boven de wolken en bomengrens zaten. Het was werkelijk prachtig om te zien en te rijden (we reden echt langs diepe afgronden, zonder vangrail), alleen het werd wel erg koud (2 graden celsius) en het begon te sneeuwen. Maar het uitzicht vergoedde heel veel. Op de top van de pas (3.700m) konden we ook een mooie hike-tocht maken, maar helaas, door Heleen haar hoogteziekte waren we gedwongen om die over te slaan. En we hadden ons er nog wel zo op verheugd…
Na deze enerverende rit gingen we met een noodgang dalen richting het plaatsje Nederland. Dat is een klein plaatsje in de bergen en dat zag er wel gezellig uit, maar tot onze teleurstelling hebben we niemand op klompen gezien en al helemaal geen molens. Tegen die tijd was het al weer een uur of 16.00 geworden en hadden we het wel redelijk gezien allemaal. Afijn, we waren om 17.00 uur weer bij ons hotel en inmiddels was het weer 26 graden celsius. 24 graden verschil dus met 3 uurtjes daarvoor! Jullie zullen begrijpen dat onze lichamen een opdonder van jewelste kregen met dit verschil.
Morgen vertrekken we hier alweer, en zullen we rijden naar Montrose. Dat ligt bij een ander natuurpark wat we eigenlijk wilden gaan bekijken (Black Canyon of the Gunnison), ware het niet dat we (lees Heleen) moeten gaan wassen. We zijn bijna door de onderbroeken heen, dus we moeten prioriteiten stellen. Heleen mag morgen weer een stukje schrijven, dus ik ben, net als jullie, benieuwd wat ze hiervan gaat maken!
Filmpjes: http://www.youtube.com/user/carloenheleen?feature=mhee
Reacties:
@Alan en Pris: We zullen denk ik morgen maar zeker vanaf overmorgen de hitte in rijden met waarschijnlijk temperaturen van dik boven de 30 graden.
@Jack: Scherp gezien Jack. Na al dat commentaar moesten we even wisselen van positie.
@Mariella: Ja was leuk om mee te maken zo’n wedstrijd. Of het experiment van de foto op deze manier een vervolg krijgt weten we nog niet hoor. Erg onwennig voor ons.
@IJtske: Wij zijn na 2,5 uur weggegaan, maar deze wedstrijd heeft ongeveer 3,5 uur geduurd uiteindelijk.
@Cobie: Het is voor ons ook een leuke afwisseling nu met die filmpjes.
@Mascha: Komt waarschijnlijk door de hoogte waar we op zitten, dan ben je eerder dronken. Uit voorzorg is er daarom ook geen bar/cafe op de Mount Everest, dan komen ze helemaal niet meer beneden. Gezellig dat jullie meegaan eind juli. Eindhoven de gekste!!!!!!
20 Juni 2011 - 05:36
Jack:
Heleen en Car,
Jammer dat als je iets had gepland (hiken) dat het wordt verstoord, echt jammer is dat.
Gelukkig niet ziek geworden mbt temperatuur verschil?
Foto nog meer elanden!!!!!!!!, volgens mij zijn het gewoon herten of knerten, knerten? (ja konijnen met een gewei).
De reis met de loc lijkt me helemaal te gek hee!
Nog zilver gevonden? en mee gesmokkeld?.......
20 Juni 2011 - 07:01
Cees Meijdam:
Filmpjes op you tube hardstikke leuk. -
20 Juni 2011 - 15:38
Cobie:
Die meneer Jack heeft gelijk. Die ene foto zijn gewoon herten. :)
Daar krijgen jullie spijt van dat je niet naar de Black Canyon of the Gunnison. Je kan morgen toch ook wassen of nieuwe kopen. -
20 Juni 2011 - 21:13
Trudy:
Ik heb de filmpjes ook ontdekt erg leuk,zeker met het o,zo bekende droge commentaar van Carlo. veel plezier nog.
ps.draai je je onderbroek toch gewoon een keer om.