Dag 11 Portree - Fort William - Reisverslag uit Fort William, Verenigd Koninkrijk van Carlo en Heleen Zelst - WaarBenJij.nu Dag 11 Portree - Fort William - Reisverslag uit Fort William, Verenigd Koninkrijk van Carlo en Heleen Zelst - WaarBenJij.nu

Dag 11 Portree - Fort William

Door: Heleen

Blijf op de hoogte en volg Carlo en Heleen

09 Juli 2013 | Verenigd Koninkrijk, Fort William

Door verbindingsproblemen met internet is dit stuk later geplaatst dan normaal. Dus maar even naar de Mac gereden en daar het stuk geplaatst 

Vandaag hebben we onze schattige B&B Dunborrodale weer verlaten. Om 9 uur reden we Portree weer uit, na weer een uitgebreid ontbijt voor Carlo en voor mij toast, jam, yoghurt en een banaan. De eigenaresse was best streng, want je moest tussen 8.00 uur en 8.30 uur ontbijten en de avond vantevoren moest je al opgeven wat je wilde eten, maar voor de rest was het een schattig echtpaar en een prima kamer.

Heen zijn we over de Skye-bridge het eiland opgekomen, terug hebben we de ferry genomen. Dit was een tochtje van 5 minuten, maar wel erg leuk. Voor de overtocht zijn we nog even naar Kylerhae Otter Haven gewandeld. Dit is een gebouwtje waar verrekijkers liggen en waar je otters kan spotten. Met de nadruk op KAN, want wij hebben er geen gezien. En er lag een gastenboek waarin iedereen schreef wie, wat, wanneer heeft gezien, maar ook daar kwam de laatste week geen otter in voor. Wel veel zeehonden. Ze lagen allemaal heerlijk te zonnen op de rotsen of ze zwommen hun ochtendrondje voor de kust.

Om 10.45 uur stonden we weer op het vasteland en zijn we naar Eilean Donan Castle gereden. Dit kasteel is in 1700-zoveel verwoest, maar een ver familielid van de clan van wie het kasteel was, bedacht in 1912 dat het wel leuk zo zijn om het kasteel te herbouwen in zijn oorspronkelijke staat en zo gezegd, zo gedaan.
Hier waren we wel weer een dik uur zoet, voordat we verder reden naar onze laatste bestemming in Schotland: Myrtle Bank Guesthouse in Fort William. Fort William is een vrij grote plaats in het midden van Schotland. Vanmiddag zijn we al even een check-it-out rondje gaan lopen en vanavond hebben in het centrum een hapje gegeten.
Ons guesthouse is werkelijk weer prachtig. Een ruime kamer met mooie, grote badkamer en een heerlijk bed. Dat wordt dus heerlijk slapen!

Vanmiddag heb ik mijn wandelschoenen verruild voor mijn slippertjes, want de wandelingen zijn wat mij betreft achter de rug en ook hier is de zon volop gaan schijnen en is het met 24 graden heerlijk vertoeven. Ook morgen wordt het weer zonnig, dus de korte broeken kunnen van onder uit de koffer worden gevist.

Morgenochtend gaan we naar Glenfinnan waar de “Harry Potter-brug” zich bevindt en waar om 11.00 uur de stoomtrein overheen dendert. Om 15.00 uur doet ‘ie dat weer, maar dan met ons in de trein. Volgens de boeken moet dit een prachtige treinreis zijn, dus we zijn benieuwd!

• 09 Juli 2013 - 10:55

Marcel Zitter:

Hoi,
    Ziet er allemaal mooi uit behalve die tenen van jouw die mag je wel een mooi kleurtje geven.:)

Nog heel veel plezier saampies.
    Groetjes Marcelz