Vancouver
Door: Carlo
Blijf op de hoogte en volg Carlo en Heleen
01 Juli 2017 | Canada, Vancouver
We zijn vandaag een honkbalwedstrijd gaan kijken van de Vancouver Canadians. Ze speelden tegen de Eugene Emeralds en dat speelt zich af in de minor league competitie. Grappig was dat de tegenstander uit Amerika kwam en ze voor de wedstrijd zowel het Amerikaanse als het Canadese volkslied zongen. De wedstrijd was verder niets aan. We zijn in de 6e inning weg gegaan en toen ik naar het scorebord keek, leek het wel of ik in de jaren '80 was beland en op teletekst de voetbaluitslagen van de serie A had opgezocht.
0-1
0-0
Het is dat ze tussen de innings door allemaal grappige dingen en activiteiten doen, want anders waren we in slaap gevallen denk ik. Daarnaast blijft het geweldig om te zien dat iedereen maar continue aan het lopen is om drinken en eten te halen. Toppunt van eten was een stokbrood met knakworst van 1 meter lang.
's-Avonds zijn we naar de avondmarkt in Chinatown gegaan. Altijd leuk om daar heen te gaan en allerlei snuisterijen op zo'n markt te bekijken. Maar dit was de allerslechtste markt in Chinatown die we ooit gezien hebben. Er stonden ongeveer 12 marktkraampjes waarvan er maar 1 met etenswaren en die verkocht cake ipv lekkere loempia's.
Morgen schepen we in op de ms Nieuw-Amsterdam van de Holland America Line om nog 1 week langs Alaska te cruisen en bij 3 plaatsen aan te leggen, te weten in volgorde van aanleggen; Ketchikan, Juneau en Skagway. In Juneau gaan we oa met een watervliegtuig over 5 gletsjers vliegen en in Skagway gaan we met een oude trein een mooie route door de bergen doen en dan met de fiets gaan we weer terug bergaf. Daar kijken we, net als naar het cruisen zelf, weer erg naar uit. We zullen ook niet meer dagelijks verslagen kunnen plaatsen aangezien we wifi-loos de laatste week aan boord doorbrengen. We zullen wel, als we aanleggen in die plaatsen, waarschijnlijk wat verslagen versturen als we een café of restaurant met wifi treffen.
En dan sluit ik graag Canada af met zoals we in Katwijk altijd zeggen; hoi
03 Juli 2017 - 10:47
Pa En Ma: