Burgos
Door: Carlo
Blijf op de hoogte en volg Carlo en Heleen
13 Juni 2015 | Spanje, Burgos
Wat een mooie dag vandaag weer. Niet wat betreft het weer, want dat blijft de laatste dagen redelijk tot soms matig. We zitten ook wel op een behoorlijke hoogte de laatste dagen, namelijk rond de 900 meter. Vanaf morgen gaat het weer beter worden hopen we, want de laatste dagen van Spanje zitten er aan te komen en die willen we besteden aan het strand.
Afijn, vandaag vertrokken we al weer uit León. Na een rondleiding van de directeur van het hotel waarin we zaten (een oud klooster en basiliek, en die overigens ook nu nog gebruikt wordt), vertrokken we eerst richting Astorga. Astorga is een plaatsje zo'n 50 km van Leon vandaan en we hadden gelezen dat daar een mooie kathedraal en een paleis was. De kathedraal was mooi, maar in vergelijking met die van León viel het mij tegen. Maar voordat we de kathedraal bezochten zijn we ook een naastgelegen paleis in gegaan (Palacio Episcopal de Astorga). Het paleis is een bouwwerk van Gaudi, de architect die zo veel gebouwen in bijvoorbeeld Barcelona heeft ontworpen. Zowel van buiten als van binnen was het een prachtig bouwwerk. Daarna zijn we het oude plaatsje nog even doorgelopen en vertrokken we richting onze volgende bestemming, Burgos. Na een behoorlijk saaie rit arriveerden we rond 5 uur 's middags in Burgos bij ons hotel. Een prachtig hotel weer in het centrum van de oude stad. We zijn direct de stad ingegaan en na een heerlijk biertje en een cola bezochten we ook hier de kathedraal. Van buiten was deze al imposant, en van binnen overtrof het alle kerken, basilieken en kathedralen die ik ooit gezien heb (wellicht is de St. Pieter in Vaticaanstad mooier, maar daar zijn we niet in geweest toen we daar waren, te druk). Wat een prachtig staaltje bouwwerk! Echt ongelofelijk.
Hierna zijn we ook nog naar het museum van de menselijke evolutie geweest. Erg interessant ook allemaal en het maakte de dag weer helemaal compleet. Morgen vertrekken we naar Zaragoza en dat is onze laatste culturele stop, voordat we voor een paar dagen vertrekken naar Lloret de Mar en daar de culinaire specialiteiten gaan uitproberen ;)
Adios compadres!
14 Juni 2015 - 09:45
Jack:
Adios amigos! -
14 Juni 2015 - 22:28
IJtske:
Zo te lezen hebben jullie tot nu toe een mooie trip gemaakt.
Nu lekker genieten op strand. Hopen op mooi weer :D -
15 Juni 2015 - 20:42
Cobie:
Leuke verhalen allemaal weer. Vast weer een belevenis. Nog een paar dagen en dan zit het er jammer genoeg weer op. Wanneer zijn jullie weer thuis eigelijk?